HEFRA z nagrodą „100% Polski Produkt”

23 listopada 2017 r. polska luksusowa marka HEFRA została wyróżniona nagrodą przyznaną w plebiscycie „100% Polski Produkt” tygodnika „Do Rzeczy”. To po raz kolejny dowodzi faktu, jak niezwykłe produkty oferuje Warszawska Fabryka Platerów HEFRA.

Przyznając nagrodę, jury konkursu podkreśliło, że aby otrzymać wyróżnienie, produkt musiał spełnić ściśle określone wymagania. Powinien być wytworzony na terenie Polski, powstać z lokalnych materiałów oraz wyróżniać się wieloletnią tradycją i technologią. Produkty marki HEFRA spełniają te kryteria już od 193 lat.

Bardzo nas cieszy docenienie marki HEFRA, naszych produktów i zaangażowania w promowanie rodzimej gospodarki. Szczycimy się tym, że tak piękne przedmioty, jakie produkujemy, w całości wykonywane są w naszym kraju. Nagroda „100% Produkt Polski” dowodzi, że wcale nie trzeba jechać za granicę, by zaopatrzyć się w ekskluzywną zastawę stołową, która doda szyku każdej kolacji, czy to spędzonej w gronie najbliższych, czy na dużym przyjęciu

- mówi Ewa Bałdyga, prezes zarządu HEFRA

Do konkursu wybrano wyłącznie przedsiębiorstwa polskie, zarówno prywatne, jak i z udziałem Skarbu Państwa. Misją wydarzenia jest promowanie i wsparcie polskich marek, których jakość wyróżnia się na tle innych produktów. Wyróżnienie buduje również świadomość konsumentów, często mających  problem z rozróżnieniem lokalnych marek wśród importowanych.
100% Polski Produkt (Hotel Polonia)_110.jpg

HEFRA jest jedynym polskim producentem sztućców oraz galanterii stołowej – wytwarzanych w całości ze srebra, platerowanych srebrem i wykonanych ze stali nierdzewnej. HEFRA kontynuując wieloletnią tradycję swych poprzedników, niezmiennie od dziesiątków lat, oferuje swoim klientom ekskluzywne, najwyższej jakości elementy zastawy stołowej. Jako jedyny w Polsce producent wykonuje sztućce oraz galanterię stołową wykonane w całości ze srebra o najwyższej próbie 925, wytwarzając jednocześnie produkty platerowane srebrem próby 999, a także wykonane z wysokogatunkowej stali chromowo-niklowej 18/10. Ich wysublimowane kształty przeplatają w sobie nowoczesną technologię wraz z tradycją i doświadczeniem.

HEFRA i „Ćmielów” – polskie marki łączą siły

temu

Od lat tworzą wysokiej jakości piękno wkomponowane w sztuką użytkową. Teraz połączyły siły i nawiązały współpracę handlową. Produkty HEFRY, największego i jedynego polskiego producenta srebrnych sztućców i galanterii stołowej będzie można kupić w wybranych Salonach Firmowych Polskiej Fabryki Porcelany „Ćmielów”. Z kolei produkty Ćmielowa będą dostępne w sklepach własnych HEFRY.
Sztućce HEFRA - najlepszy prezent na nową drogę życia

temu

Tradycja głosi, że młoda para do nowego domu powinna wprowadzić się z własną łyżką. To dlatego tak popularnym prezentem ślubnym jest ofiarowanie nowożeńcom zestawu sztućców. Oczywiście w zależności od możliwości finansowych, dzisiaj wybór jest ogromny. Poczynając od sztućców ze stali szlachetnej, aż po takie, jak HEFRA - platerowane, czy w całości ze srebra. Jest to prezent, który nie tylko sprawi prawdziwą radość, ale również będzie elegancką pamiątką, która pozostanie w rodzinie na lata i będzie pięknym wspomnieniem tego wyjątkowego dnia oraz osoby, która je podarowała.
Wielkanocny stół według HEFRY

temu

Czy zastawa stołowa może być zdrowa? Oczywiście. Nie bez powodu od wieków na stołach obecne są sztućce i galanteria wykonane ze srebra. Dzięki swoim właściwościom, srebra nie tylko pięknie wyglądają, ale i hamują rozwój bakterii na swojej powierzchni. Planując wielkanocne spotkania przy stole, warto sięgnąć po elegancką zastawę – a przy tym nie tylko wyróżnić świąteczny dzień, ale i zadbać o zdrowie swoje i swoich bliskich.
Podaruj najpiękniejszy prezent na dzień kobiet

temu

Kobiety przez wielu określane są ósmym cudem świata. Być może dlatego Dzień Kobiet przypada właśnie 8 marca. Z tej okazji podaruj ukochanej, mamie lub wyjątkowej w twoim życiu kobiecie coś niezwykłego. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu, zainspiruj się naszymi propozycjami! Podaruj odrobinę luksusu.