Wszystko, czego potrzebujesz na święta to HEFRA

Święta to magiczny moment, w którym pragniemy obdarować bliskich wyjątkowymi podarunkami. Wybieramy je starannie, dbając o jakość, styl i unikatowość prezentu. Dlatego też często traktujemy zakupy, jako inwestycję - zwłaszcza, że świat coraz chętniej zwraca się ku produktom wykonanym ręcznie z wyjątkową dbałością. Właśnie ta idea – od blisko 200 lat – przyświeca polskiej marce HEFRA, która dla wielu ma sentymentalny charakter i jest szczególnie doceniana i pielęgnowana przez tych, którzy wyemigrowali i tylko poprzez tego typu polskie produkty mogą wyczarować klimat Świąt Bożego Narodzenia z tradycyjnie zastawionym polskim stołem.

_DSC2122.JPG
Eleganckie sztućce i galanteria HEFRY od pokoleń zdobią polskie stoły podczas najważniejszych uroczystości, w tym i świąt Bożego Narodzenia. To idealny prezent dla każdego, ponadczasowa elegancja, ale też i najwyższa jakość srebra, które znane jest z właściwości bakteriobójczych.

Najlepsza pamiątka dla dzieci

HE_141.jpg
W brytyjskiej tradycji przyjęło się, że srebrna łyżeczka podarowana niemowlęciu przynosi szczęście.  Aby uczcić wyjątkowy moment narodzin lub podarować dziecku cenną i piękną pamiątkę, marka HEFRA stworzyła wyjątkową łyżeczkę-bocianka, która wykonana jest w całości ze srebra. Gdy pociechy wyrosną już z niemowlęctwa, warto podarować im prezent w postaci mini-kompletu sztućców. W końcu każde dziecko lubi mieć coś swojego i wyjątkowego, a własny widelczyk, nożyk, czy łyżeczka z bohaterem kreskówki to strzał w dziesiątkę. Właśnie z tą myślą HEFRA wykonuje piękne sztućce dziecięce z motywem pieska, kotka lub myszki. Na tym nie koniec niespodzianek. Każdy produkt dodatkowo można wygrawerować. Spersonalizowana dedykacja sprawi, że prezent nabierze jeszcze większej mocy i będzie wspomnieniem na całe życie. Nie bez znaczenia jest fakt, że kruszec skutecznie zwalcza mikroorganizmy chorobotwórcze i grzyby, a produkty nim pokryte zapobiegają rozwojowi bakterii na swojej powierzchni. To dlatego srebrne sztućce idealnie nadają się również dla dzieci. HEFRA od lat kładzie duży nacisk na jakość, dlatego produkty wykańczane są ręcznie i wykonywane w całości ze srebra próby 925 lub w wersji platerowanej srebrem.

Polska tradycja od ponad 190 lat

HE_004.jpg
Kolekcje produktów HEFRY to połączenie historii z nowoczesnością, ale przede wszystkim powrót do źródeł poprzez odtworzenie najstarszych i jedynych w swoim rodzaju kolekcjonerskich fasonów. Niezwykle eleganckie i ponadczasowe komplety sztućców sprawią, że każdy stół nabierze magicznego i sentymentalnego charakteru świąt, które tak bardzo uwielbiane są przez Polaków. Sztućce HEFRY w dodatku można kolekcjonować latami, ponieważ duża część wzorów pozostaje nie zmieniona jeszcze od XIX wieku. Tak więc tradycję zapoczątkowaną przez babcię mogą kontynuować kolejne pokolenia tworząc tym samym sentymentalną opowieść rodzinną, zwłaszcza, że w wielu domach sztućce i galanteria HEFRY od lat pełnią zaszczytną rolę produktów „na wyjątkową okazję”. Srebrne sztućce w tak ozdobnych modelach jak Toskański, Rapsodia, ale również bardziej klasycznych, jak Księstwo Warszawskie to idealny pomysł na prezent pod choinkę.

Prezent dla każdego

HE_256.jpg
HEFRA przez lata wypracowała swoją markę. Wielu klientów do dziś wspomina zresztą słynne w latach 80. kolejki przed sklepami fabrycznymi przy ulicy Jana Kazimierza i Ogrodowej w Warszawie. Eleganckie kolekcje sztućców i galanterii stołowej - od minimalistycznych po bogato, wręcz królewsko zdobione – to jednak nie jedyny as w ofercie HEFRY. Pięknie wykończone i ekskluzywne upominki takie jak  nóż do papieru, wizytownik, cukiernica Fragetka, czy srebrne szachy, będą pięknie prezentować się na biurku każdego, a zwłaszcza prezesa, czy dyrektora. Wszystkie panie natomiast, z pewnością ucieszy  srebrny kuferek na biżuterię lub szykowna patera na słodkości. Jedno jest pewne - prezenty od HEFRY od lat świadczą o dobrym stylu i smaku. Nie da się popełnić błędu z HEFRĄ.