Srebro piękne jak za dawnych lat

Rozmowa z Krystianem Zawiślakiem, wiceprezesem zarządu Warszawskiej Fabryki Platerów HEFRA S.A.

PAU_1000.JPG

Rodzinne srebra przekazywano z pokolenia na pokolenie, traktując je nie tylko jako inwestycję kapitału, ale też element tradycji, symbol ciągłości, ślad więzów krwi i miłości spajającej rodzinę. Co sprawia, że wyroby HEFRY od ponad 190 lat służą za taką wyjątkową pamiątkę?

Wyjątkowość wyrobów HEFRY bierze się z tego, że nie pochodzą z masowej produkcji, ale są wytwarzane ręcznie – w podobny jak niegdyś sposób. Od 193 lat robimy ekskluzywne, najwyższej jakości sztućce ze srebra lub platerowane srebrem, czerpiąc z najlepszych tradycji naszej firmy i wykorzystując dawne wzory.
Pod tym względem świadomie nie idziemy z trendem czasu, by
każdy, kto kiedyś kupił wyroby HEFRY, po 5, 10, 20, czy nawet 50 latach mógł wzbogacać swą kolekcję, dobierając kolejne elementy
ulubionego modelu.

PAU_1641.JPG

Zatem w salonie firmowym można uzupełnić zdekompletowaną przedwojenną zastawę HEFRY odziedziczoną po babci?

Bez problemu – nie tylko w naszych salonach firmowych ale
również w sklepie internetowym www.hefra.pl.Wierność starym
wzorom, pielęgnowana w naszej firmie, sprawia ponadto, że nowy klient nie musi od razu kupować całego zestawu składającego się z 24, 48 czy 81 sztuk.
Może zacząć od jednej łyżeczki i zbierać swój komplet latami,
dawkując sobie przyjemność z otaczania się piękną biżuterią stołową. Natomiast z myślą o tych, którzy nie mają na to cierpliwości, a jednocześnie koszt całego kompletu przerasta ich możliwości,
wprowadziliśmy w naszych sklepach bezpieczną sprzedaż ratalną, która cieszy się ogromną popularnością.

hefra-gp-57.jpg

Srebrna zastawa stołowa to elegancja i prestiż. Ale czy to, czym jemy, może mieć wpływ na nasze zdrowie?

Tak dowodzą naukowcy, którzy nazywają srebro naturalnym
antybiotykiem, bo ma właściwości odkażające, przeciwwirusowe, grzybobójcze i bakteriobójcze. Przypuszczalnie dzięki srebrnym
sztućcom średniowieczne  epidemie przeżywali właśnie
najbogatsi, których stać było na srebrną zastawę stołową.
Jony srebra, z którymi mieli kontakt podczas codziennych
posiłków, zmniejszały podatność na zachorowanie oraz ryzyko
zakażenia. Dlatego zakup srebrnej zastawy stołowej HEFRY może być wielopokoleniową inwestycją prozdrowotną.

HE_320.jpg
Hefra-BABYSPOON-1x1-03-2.jpg

Drobnoustroje są szczególnie groźne dla małych dzieci. Czy troskliwe mamy znajdą w ofercie HEFRY srebrne lub posrebrzane sztućce zaprojektowane specjalnie z myślą o malutkich rączkach najmłodszych użytkowników?

Taką propozycją dla najmłodszych jest łyżeczka-bocianek HEFRY, wykonana w całości ze srebra - chętnie wybierana jako prezent na chrzciny, pierwszych urodzin lub spotkanie baby shower.
W naszych salonach można też kupić zestaw maleńkich sztućców dla dzieci, które już samodzielnie jedzą posiłki.

HEF_0336.jpg

Salon HEFRY w Legnicy warto odwiedzić, gdy poszukujemy gustownego prezentu na wyjątkowe okazje, takie jak ślub, narodziny potomka, rocznica małżeństwa. Które z Państwa produktów są w takich sytuacjach wybierane najczęściej?

Rzeczywiście niektóre modele cieszą się szczególnie dużą
popularnością, chociażby takie, jak Rapsodia, Księstwo
Warszawskie, model Aleksandra, czy model Romański.
Na rocznice i inne wyjątkowe uroczystości dedykowane są
zwłaszcza produkty z linii Księstwo Warszawskie, ze względu na
gładką powierzchnię, umożliwiającą wygrawerowanie inicjałów,
herbów rodzinnych, logo firmy lub pamiątkowego napisu. Istnieje możliwość personalizacji naszych sztućców, dzięki czemu stają się jedynymi takimi na świecie. Nasze wyroby platerowane
oznaczone w ten sposób trafiają nie tylko na rodzinne stoły, ale
też do instytucji państwowych. Dzisiaj produkty HEFRY goszczą
w Kancelarii Prezydenta, Kancelarii Premiera, w siedzibie NATO, w Watykanie i wielu placówkach dyplomatycznych.

HEF_0561.jpg

Czy HEFRA ma w swej ofercie więcej tak zaskakujących produktów jak ekskluzywne szachy ze srebrnymi figurami?

Dla ścisłości - szachy są platerowane srebrem. W podobny sposób robimy cukiernice, mleczniki, świeczniki, prezenty biznesowe.
Wprowadzamy właśnie do sprzedaży stojaki do telefonów, które
będą elegancką i praktyczna ozdobą biur, czy gabinetów.

hefra-41.jpg

Alternatywą dla srebrnej galanterii są sztućce ze stali szlachetnej, które również produkujecie w Legnicy. To znak czasów?

Są ekskluzywne, bo wytwarzamy je z taką samą dbałością o jakość i detal, stosując podobną technologię jak w przypadku srebra czy plateru. W odróżnieniu od srebrnych, które wymagają ręcznej
pielęgnacji, sztućce ze stali szlachetnej można myć w zmywarce
przy użyciu zwykłych środków, bez obawy o ich zarysowania czy
zniszczenia. Stal szlachetna na pewno ułatwia codzienne
użytkowanie. Są jednak szczególne okazje, kiedy warto sięgnąć po srebro, takie jak produkty HEFRY.

Hefra-Ksiestwo-2.jpg

Gdzie w Legnicy można kupić produkty HEFRY?

Prowadzimy sprzedaż za pośrednictwem strony internetowej
Hefra.pl, gdzie można też się zapoznać z pełną ofertą naszego
zakładu. Dla mieszkańców Legnicy i okolicznych miejscowości
istnieje możliwość obejrzenia i odbioru produktów w fabryce przy ul. Żeglarskiej 8. Nasz dział sprzedaży bardzo chętnie podejmuje  osoby zdecydowane na zakup. Wystarczy zadzwonić i umówić się na spotkanie.

HEFRA i „Ćmielów” – polskie marki łączą siły

temu

Od lat tworzą wysokiej jakości piękno wkomponowane w sztuką użytkową. Teraz połączyły siły i nawiązały współpracę handlową. Produkty HEFRY, największego i jedynego polskiego producenta srebrnych sztućców i galanterii stołowej będzie można kupić w wybranych Salonach Firmowych Polskiej Fabryki Porcelany „Ćmielów”. Z kolei produkty Ćmielowa będą dostępne w sklepach własnych HEFRY.
Sztućce HEFRA - najlepszy prezent na nową drogę życia

temu

Tradycja głosi, że młoda para do nowego domu powinna wprowadzić się z własną łyżką. To dlatego tak popularnym prezentem ślubnym jest ofiarowanie nowożeńcom zestawu sztućców. Oczywiście w zależności od możliwości finansowych, dzisiaj wybór jest ogromny. Poczynając od sztućców ze stali szlachetnej, aż po takie, jak HEFRA - platerowane, czy w całości ze srebra. Jest to prezent, który nie tylko sprawi prawdziwą radość, ale również będzie elegancką pamiątką, która pozostanie w rodzinie na lata i będzie pięknym wspomnieniem tego wyjątkowego dnia oraz osoby, która je podarowała.
Wielkanocny stół według HEFRY

temu

Czy zastawa stołowa może być zdrowa? Oczywiście. Nie bez powodu od wieków na stołach obecne są sztućce i galanteria wykonane ze srebra. Dzięki swoim właściwościom, srebra nie tylko pięknie wyglądają, ale i hamują rozwój bakterii na swojej powierzchni. Planując wielkanocne spotkania przy stole, warto sięgnąć po elegancką zastawę – a przy tym nie tylko wyróżnić świąteczny dzień, ale i zadbać o zdrowie swoje i swoich bliskich.
Podaruj najpiękniejszy prezent na dzień kobiet

temu

Kobiety przez wielu określane są ósmym cudem świata. Być może dlatego Dzień Kobiet przypada właśnie 8 marca. Z tej okazji podaruj ukochanej, mamie lub wyjątkowej w twoim życiu kobiecie coś niezwykłego. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu, zainspiruj się naszymi propozycjami! Podaruj odrobinę luksusu.